Vad bör du tänka på innan du köper en tung garagehylla?

Vi vill att du ska få den bästa hyllan för din budget, så här är några saker att tänka på. Se upp för de här egenskaperna när du utrustar ditt garage med ett förvaringsställ.

Typ

Det finns många alternativ när det gäller att välja den perfekta tunga garageregalen från HHL. Det finns några olika stilar och typer, inklusive fristående och monterbara, och det perfekta förvaringsalternativet beror på vad du behöver. Låt oss ta en titt på några av dina alternativ.

Standardhyllor är just det. De är fristående enheter som står på garagegolvet och förvarar alla dina saker. De flesta lagerhyllor är standardhyllor. De är de mest robusta hyllorna, men erbjuder inte mycket mer än en tom ram och hyllor för förvaring.

Väggmonterade förvaringsalternativ fästs på väggen, så enkelt är det. Det fina med detta förvaringsalternativ är att du kan använda det i utrymmen där andra hyllor inte får plats. Du kan ha dem så högt som i taket eller så lågt som i golvet. Det enda du behöver är några stolpar att fästa hyllorna på. De är bra för att hålla dina saker borta från golvet eller utom räckhåll, men de kan inte hålla lika mycket vikt som andra förvaringsalternativ.

Överliggande förvaringsalternativ fästs i taket i garaget och hänger nedåt. De stöds av takbalkarna och har fördelen att de tar upp en hel del tomt utrymme i garaget, utrymme där du normalt inte skulle förvara något. De klarar av att hålla en stor vikt, men kan vara svåra att installera.

Kapacitet

Om du letar efter ett hållbart och pålitligt förvaringsalternativ måste du försäkra dig om att hyllorna rymmer det du behöver. Bara för att en hylla är stor betyder det inte att den kan bära mycket vikt. Beräkna hur mycket vikt du vill att hyllorna ska klara av att bära och ge dig sedan en viss marginal. Om du lagrar för mycket vikt på en hylla som inte klarar av att bära den kommer hyllan att skadas, och det är raka motsatsen till vad vi vill ha av en hållbar förvaringsenhet.

Storlek

Förutom kapaciteten är även storleken en viktig faktor. En hylla är inte nödvändigtvis stark bara för att den är stor, utan du kan behöva en kombination av båda. Se till hur mycket du behöver förvara och bestäm hyllornas storlek utifrån det (och ta även hänsyn till kapaciteten). Du bör också tänka på hur många hyllor du behöver. Har du många små föremål eller några få stora föremål? Kanske behöver du mycket utrymme men inte så många hyllor, eller så behöver du utrymme och hyllor.

Hållbarhet

Det säger sig självt att tunga garagehyllor ska vara hållbara. Detta har mycket att göra med material och konstruktion. Leta efter hyllor som har en garanti. Ju längre en tillverkare garanterar sin produkt, desto längre bör den hålla. Och om den inte håller kan du få en ersättning eller få den reparerad gratis.

Du bör också vara uppmärksam på vilket material hyllorna är gjorda av.

Metallhyllor är förstahandsvalet om du behöver förvara mycket skrymmande och tung utrustning. De är robusta och lätta att underhålla. De är också bra att använda om det finns fukt i garaget.

Trådhyllor är starka men ändå lätta. Det enda problemet med dem är att du inte kan förvara mycket små föremål på dem eftersom de kan glida igenom. De är bra för föremål som kan dra till sig fukt eftersom de har luft som strömmar runt dem.

Trähyllor är inte lika robusta som metallhyllor, men de är billigare. De har också ett mer naturligt utseende som passar bättre in i garagets inredning. De fungerar bra för lättare utrustning och du kan lätt reparera och laga dem själv.

Hjul

Om du har begränsat utrymme kan en hylla på hjul vara mycket användbar. Möjligheten att dra ut den och förvara den i ett hörn innebär att du kan ändra din förvaringslayout när du vill. Så om du har en fast layout och inte planerar att ändra den är en hylla utan hjul ett bättre val.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.