Jeg har blitt gal i sofaer

Hei!

Det virker som min nye interesse for sofaer kommer fra da jeg først kom i kontakt med Howard sofaen for litt over to år siden. Jeg må innrømme at siden da har jeg ikke sluttet å sjekke for sofaer online. Det har blitt min greie, tror jeg. Men jo mer jeg har vært ute på nettet, jo mer har jeg lærte meg om sofaer – og nå har jeg nylig vært i kontakt med en annen nettbutikk som jeg har falt for.

Og gjett hva? Selvfølgelig er det en Howard sofa igjen 🙂

Luksus sofa med fire seter
Husk at denne sofaen har eksistert i over 100 år. Er det ikke fantastisk? Da jeg var inne på chilli på nettet og så denne sofaen, en Howard Luksus, var det kjærlighet ved første blikk.

Hva som gjorde at jeg stoppet opp på denne modellen må være den kunstneriske føttene på sofaen. Valnøttbeisede bein med messinghjul. Har du noen gang sett noe så vakkert? De minner egentlig om en blanding av neo-klassisk kunst fra overgangen mellom 1700 og 1800-tallet, og den enda tidligere barokken-tiden som eksisterte under 1600-tallet.

Kjennetegn på den historiske kunsten
Når jeg er ute og ser på sofaer så prøver jeg vanligvis å finne et design som kommer fra de siste århundrene. Jeg har samlet en liten liste over ting å se etter i design hvis du ønsker å få tilgang til denne vakre laget hovedsakelig mellom barokk og neo-klassiske periode.

  1. Alle møbler som er nesten eller helt forgylt, for eksempel bord, gueridoner, speil og rammer.
  2. Stoler som er bred med et høyt plassert tverrstangen mellom beina.
  3. Stoler med rygg og sete i rotting
  4. Store garderobeskap – ofte med to dører og skuffer nederst
  5. Tre fra bjørk og furu, men også eik, valnøtt, kastanje, ibenholt, platanlønn og eksotiske tresorter
  6. Kina-inspirerte motiver på malte overflater

Men min største tips for de som er ute på jakt etter møbler er å ta deg god tid. Ikke rush. Sjekk litt rundt på nettet. Det er så mye enklere enn du kanskje tror å handle på nettet.

Categories: Blogg

Lämna ett svar