Husk i går, lev for i dag og forme din fremtid

Hei!

Simone Weil var en fransk forfatter som levde mellom 1909 og i 1943. Hun sa en gang at
«Hvis man ikke kender fortiden, forstår man ikke nutiden og egner sig ikke til at forme fremtiden.»

Innenfor kunstverdenen føler jeg at Simone sitat virkelig passer. Kunst er ikke noe som er statisk. Det er meget dynamisk og den endres over tid. Det som er vakkert i dag er kanskje ikke så vakker morgen, ikke sant ?

Historien bakom sofaen
Jeg var ute på nettet her igår og var på utkikk etter en ny sofa å jeg fant en virkelig god utsalg på sofaer på Trademax. Når jeg har betalt den lille mengden som det kostet, var jeg nesten nødt til å gjøre forskning på noen av dette med sofaens symbol i hjemmet.

De av dere som kjenner meg, og som har fulgt denne bloggen vet at jeg har en spesiell forkjærlighet for Trademax. Nå var det endelig et kjøp for meg 😀

Jeg valgte en u-sofa som det kalles (eller divan eller sjeselong) fordi jeg tror sofaen bør være et samlingssted i hjemmet. Noen sier at kjøkkenet har de betydningen, men jeg tror det var mer naturlig i fortiden. I dag føles det som om sofaen er stedet der familien velger å samles i – og henge rundt, ikke sant?

Mange kjente interiørarkitekter snakker om at vi i dag har en tendens til å dekorere hjemmene sine enten ved sofaen eller TV. Sofaen er til for å hvile, arbeid, sosialt liv, å spise rundt og ser på TV rundt.. mange sier også at vi har en tendens til å skape direkte relasjoner med våre sofaer.

Avhengig av hvor i hjemmet du plassere sofaen, kan du også lese hvilket land du kommer fra. Vi i Norge, for eksempel, tenker på å plassere den mot langveggen i stua, mens Sentral-Europa og USA i stedet har en tendens til å plassere sofaen midt i rommet. Som et sentralt punkt.

Sofaen har også en viss statussymbol å den viser hvem du er. Avhengig av materialet, farge og modell vil sofaen fortelle en og annen ting om sin eier – mener eksperterma.

Vad sier sofaen min om meg?
Nå er jeg nysgjerrig på hva min nye sofa vil fortelle om meg for mine gjester der hjemme. En U-formet sofa bør bety at jeg er sosial, ikke sant ? At den er svart, tror jeg er bare glatt. Skitt vises ikke så godt på svart. Og materialet? Ja, tenkte jeg ikke engang på ….

Hvordan ser sofaen din ut og hva den forteller om deg tror du?

Categories: Blogg

Lämna ett svar