Husets vindue er sjelens speil

Jeg foreleste for en forening for kunst for en uke siden, og ble fortalt om en nederlandsk artist som heter Irene van de Mheen for første gang. En av deltakerne hadde vært i kontakt med henne på en forestilling for en måned siden i Sverige, og ble imponert over hennes kunst. Det spesielle med henne var hennes «såkalte» vindu art.

Vinduet har en så viktig betydning for hjemmet
Jeg har alltid vært forsiktig med mine vinduer hjemme fordi jeg syns de gjør en utrolig forskjell i hjemmet. Et par stygge vinduer kan ødelegge et helt hus i verste fall. Jeg har faktisk nettopp kjøpt nye vinduer til vår hjemme bare fordi de var så stygg. Jeg ble anbefalt et par fine og billige vinduer som jeg fant på bygghjemme.

Akkurat som meg, synes det at denne artisten Irene også har den samme følelsen for vinduer som jeg har. Hennes kreativitet handler om å utforske forholdet mellom den fysiske plassen og hvordan det oversettes til et flatt underlag. Blant annet har hun brukt selvklebende vinyl for å utarbeide sine rom og deretter starter hun fra små modeller som hun gjør før hun produserer.

Jeg ble veldig nysgjerrig da jeg hørte om henne. Etter det at jeg googlet litt rundt på nettet så fant jeg en video fra University of Creative Arts Canterbury, hvor hennes kunst kan sees i. Jeg deler dette slik at du får et innblikk i denne magiske kunstverk.

Nye rom i galleriet åpner til sensommeren
Vi planlegger en kortere utstilling i et privat rom til sensommeren. Temaet vil være møbler fra 1700-tallet. Vi har fått tak i originale møbler fra norske slottet og herredømmen som fantes i 1700-tallet. Foruten at du vil komme og se disse historiske kunstverk så vil vi også invitere til et foredrag hvor vi snakker om utviklingen av kunst over flere tiår, og hvordan du kan følge historien gjennom designen.

Vi kan love at du vil få se vakre gustaviansk sofaer, antikke stoler, lysekroner og andre staselige og vakre møbler. Det er noe fascinerende å få se tilbake til en tid da møbler ble laget for hånd og ikke på samlebånd i de industrier som det er gjort i idag. Kan du forestille deg at noen har satt og kuttet ut alle konturene på armen av stolen, for eksempel?

Categories: Blogg

Lämna ett svar